Over mij

Ik ben Cindy de Koning-Bons

Ik heb van kind af aan al honden gehad.

Zelf eigenaar van 3 flatcoated retrievers, 1 van 12 jaar oud en 1 van bijna 3 jaar oud en sinds juli 2017 een herplaatser van 3,5 jaar. Met deze honden doe ik jachttraining en speuren. Onze vorige flatcoated Mellow is een van de redenen dat ik mij ben gaan verdiepen in gedrag en hoe honden leren. Mellow was een flatcoated retriever met een verleden en een rugzakje. 

Een andere reden dat ik zelf kynologisch instructeur ben geworden is dat ik het heel leuk vind om met honden om te gaan en misschien nog leuker om met de combinatie mens en hond om te gaan. Je kan zoveel halen uit het contact tussen baas en hond.

Het opbouwen van een goede band met je hond is een investering waar je in de rest van jullie leven samen de vruchten van plukt.

Dus naast een stukje gehoorzaamheid vind ik dat het opbouwen van een goede band met je hond super belangrijk is en uiteindelijk ook de basis is in de goede communicatie en gehoorzaamheid. 

Ik hanteer dus een positieve beloning gerichte manier van werken. Je leert gewenst gedrag te zien en te belonen en ongewenst gedrag te voorkomen, om te buigen of negeren. Er wordt niet met hardhandige correcties gewerkt. Dus geen prikbanden, wurgriemen, anti-trektuigen, e-collars of andere hulpmiddelen die pijn of ongemak veroorzaken bij de hond. 

Opleidingen:

O&O Nederlandse Vereniging voor Instructeurs in Hondenopvoeding en -opleiding:

  • Algemene Vorming 2011
  • Omgang Hond 2013

Lezingen van Monique Bladder:

  • Dominantie
  • Stress

Lezing en workshop Puppygym door Sam Turner 2016

Instructeurs opleiding Impulse Controle – de Basis door Liesbeth Hogendoorn van Delphi mei 2017

Instructeursopleiding Impulse Controle – Samenwerken okt 2017

Neuswerk module 1 en 2 van Tinley.

Benoeming Kynologisch Instructeur door de Raad van Beheer 2017*

Workshop EHBO bij honden bij Gaus Academie

Lezingen van Raad van Beheer:

  • Upgrade kennis hondengedrag door Eline Teygeler

*) Voor verlenging van deze benoeming dien ik mezelf bij te scholen.